Opis smučišča

SLIKA: shema smučišča Rudno

Smučišče Rudno leži v Selški dolini, streljaj od Železnikov v smeri Rudno – Dražgoše. Dostop je po regionalni »ravninski« cesti zato voznikom ne predstavlja večjih težav tudi v najbolj zimskih razmerah. Od Ljubljane je oddaljeno le 36 km. Rudno postaja vedno bolj družinsko smučišče, primerno prav otrokom in začetnikom, saj je v spodnjem delu smučišča urejen otroški smučarski park z vlečnico in pripadajočo lahko progo. V sklopu otroškega smučarskega parka se otroci lahko zabavajo na različne načine, od sankanja, dričanja, valjanja po snegu, od prvih smučarskih zavojev ter do samostojne uporabe otroške vlečnice. Vse skozi zabavo in veselje kar otroci najbolj potrebujejo.

Za tiste z malo več smučarskega znanja pa je primerna srednja težka proga ob večji vlečnici. Srednje težka proga je primerna tudi za treninge slaloma in veleslaloma, prav tako pa lahko za vas organiziramo različna rekreativna oziroma sindikalna tekmovanja.

Vse smučarske površine so razsvetljene za nočno smučanje, urejeno pa je tudi dodatno umetno zasneževanje.

Ob smučišču vas čaka tudi nova prijetna lesena brunarica, kjer si lahko pogrejete, oddahnete ali pa si privoščite nekaj iz gostinske ponudbe smučišča.

Na smučišču poteka tudi odlična ŠOLA SMUČANJA, ki deluje v obliki Alpske šole, skupinskih otroških tečajev ali individualnega poučevanja smučanja. Ekipa 15-ih učiteljev vas prisrčno vabi, da vam pokažejo najsodobnejše pristope poučevanja smučanja in da na vas prenesejo smučarsko znanje.

Na naravnem snegu je poskrbljeno tudi za tiste, ki tečejo na smučeh. Tekaška proga je razgibana, krožna proga, speljana po rudenskem polju v dolžini 2,5 km.

Nadmorska višina: 490 – 571 m.
Smučarske proge:
– SREDNJE TEŽKE 300 m,
– LAHKE 250 m

Smučarske naprave:
– vlečnica MALA RUDNA (1)
– otroška vlečnica KOT (2)

Zmogljivost: SKUPNA ZMOGLJIVOST NAPRAV 1.000 smučarjev na uro.

Dodatna ponudba: Šola smučanja, Alpska šola, smučarski tečaji, individualno poučevanje smučanja, organizacija rekreativnih tekmovanj, odprti treningi za rekreativce z merjenjem časov, možnost najema smučišča za organizacijo treningov, sankaška proga (dolžina 200 m), tekaška proga (dolžina 2,5 km), prostor za počitek v Brunarici, v neposredni bližini (Železniki) plavalni bazen in savna.

BRUNARICA “Koča na smučišču z gostinsko ponudbo”Na samem smučišču je na voljo okrepčevalnica smučišča, za domačnost in toploto poskrbi kaminska peč na drva.

Brunarica
SLIKA: Brunarica z gostinsko ponudbo
SLIKA: Notranjost Brunarice