O nas

Obratovanje smučišča

Smučišče obratuje od ponedeljka do petka od 15:00 do 19:00 ure, ter v soboto, nedeljo in v praznikih od 9:00 do 17:00  Za organizirane skupine tudi izven obratovalnega časa.

Večerna smuka.

Pogled na smučišče med večerno smuko.

Opis smučišča

Smučišče Rudno leži v Selški dolini, streljaj od Železnikov po magistralni cesti v smeri Dražgoš, od Ljubljane je oddaljeno 36km.  Dolžina proge je 300m, ki je v celoti razsvetljena za nočno smuko, zagotovljeno pa je tudi umetno zasneževanje po celotni površini. Smučišče je namenjeno tako tistim, ki se smučarskih veščin šele učijo, kot tudi boljšim rekreativcem, ki se lahko dvakrat na teden v soju žarometov preiskusijo v vožnji med paper writing help slalomskimi ali veleslalomskimi vratci z zagotovljenim merjenjem časa. Poleg smučarjev je poskrbljeno tudi za tiste, ki tečejo na smučeh, nudimo tudi urejeno sankaško progo (ko to omogočajo naravni pogoji).

Nadmorska višina: 490 – 571 m.
Smučarske proge: Dolžina proge 300m, od tega je na 150 metrih konfiguracija primerna za smučarje z slabšim znanjem smučanja.

Smučarske naprave: vlečnica

zmogljivost: 450 smučarjev na uro.

Dodatna ponudba: organizacija rekreativnih tekmovanj, odprti treningi za rekreativce z merjenjem časov 2x tedensko, možnost najema smučišča za organizacijo treningov, organizacija tečajev smučanja in celoletne šole alpskega smučanja, sankaška proga (dolžina 200m), tekaška proga (dolžina 2km), prostor za počitek, v neposredni bližini (Železniki) plavalni bazen in savna.

Lokacija smučišča