O nas

Obratovanje smučišča

Smučišče obratuje od ponedeljka do petka od 16:00 do 19:00 ure, ter v soboto, nedeljo in v praznikih od 9:00 do 16:00  Za organizirane skupine (treningi, sindikalna tekmovanja, športni dnevi…) tudi izven obratovalnega časa.

Večerna smuka.

Pogled na smučišče med večerno smuko.

Opis smučišča

Smučišče Rudno leži v Selški dolini, streljaj od Železnikov po magistralni cesti v smeri Dražgoš, od Ljubljane je oddaljeno 36 km.  Dolžina proge je 300 m, ki je v celoti razsvetljena za nočno smuko, zagotovljeno pa je tudi umetno zasneževanje po celotni površini. Smučišče je namenjeno tako tistim, ki se smučarskih veščin šele učijo, kot tudi boljšim rekreativcem, ki se lahko dvakrat na teden v soju žarometov preskusijo v vožnji med slalomskimi ali veleslalomskimi vratci z zagotovljenim merjenjem časa. Poleg smučarjev je poskrbljeno tudi za tiste, ki tečejo na smučeh, nudimo tudi urejeno sankaško progo (ko to omogočajo naravni pogoji).

Brunarica

Brunarica z gostinsko ponudbo

BRUNARICA “Koča na smučišču z gostinsko ponudbo”Na samem smučišču je na voljo okrepčevalnica smučišča, za domačnost in toploto poskrbi kaminska peč na drva. Brunarica sprejme cca 50 oseb.

Nadmorska višina: 490 – 571 m.
Smučarske proge: Dolžina proge 300 m, od tega je na 150 metrih konfiguracija primerna za smučarje z slabšim znanjem smučanja.

Smučarske naprave: vlečnica

zmogljivost: 450 smučarjev na uro.

Dodatna ponudba: organizacija rekreativnih tekmovanj, odprti treningi za rekreativce z merjenjem časov 2x tedensko, možnost najema smučišča za organizacijo treningov, organizacija tečajev smučanja in celoletne šole alpskega smučanja, sankaška proga (dolžina 200 m), tekaška proga (dolžina 2,5 km), prostor za počitek, v neposredni bližini (Železniki) plavalni bazen in savna.

Lokacija smučišča